GWW-sector stapt over
op elektrisch

Dat we privé letten op ons energieverbruik, besparen en kiezen voor duurzame oplossingen is algemeen bekend. Voor elektra in huis worden energiezuinige varianten bedacht, we leggen massaal zonnepanelen op ons dak en zien de maandelijkse energierekening dalen. Waarom moet alles duurzaam? In ons vak is het realiseren van duurzame installaties elke dag aan de orde. En niet alleen voor particulieren. Zeker als we kijken naar bedrijfshallen waar LED verlichting op grote schaal zijn intrede doet. Ook plaatsen we veel laadpalen op eigen terrein voor het opladen van elektrische auto's. En we verzorgen vanuit 2B Elektrotechniek BV de aansluiting van zonnepanelen die zorgen voor zelfopgewekte stroom. Daar komt een nieuwe ontwikkeling bij, nu ook de GWW-sector elektrisch heeft ontdekt. Laadstations voor groot materieel plaatsen wij op bedrijfsterreinen waarmee elektrisch aangedreven kranen en graafmachines in no-time kunnen worden opgeladen. Lees verder op deze pagina GWW-sector elektrisch of neem contact op met 2B Elektrotechniek BV voor meer toelichting.

Opkomst elektrisch rijden

Kantoren en bedrijfshallen maakten de duurzame stap enkele jaren geleden al. Juist door de enorme opkomst van elektrisch rijden en gebouwen verwarmen met zonne-energie. Bedrijfspanden met zonnepanelen zijn voor een groot gedeelte zelfvoorzienend door het opwekken van eigen stroom. Die stroom wordt gebruikt om elektrische auto’s op te laten en vanuit een airco te kunnen verwarmen. Nul op de meter en CO2 besparen is het resultaat van afnemend gasverbruik en dat maakt steeds meer bedrijfspanden energieneutraal.

Ontwikkelingen GWW-sector elektrisch

Wat nog meer capaciteit van onze kennis van elektrotechniek vraagt zijn de ontwikkelingen in de GWW-sector. Waarbij we standaard denken aan ronkende machines op diesel, zien we een verschuiving naar elektrische alternatieven plaatsvinden. Veel grote organisaties en zelfs multinationals stappen over op volledig elektrisch vervoer. Doel is om de CO2-uitstoot terug naar nul te brengen. Vrachtschepen, maar ook kranen, walzen en ander groot materieel op bouwplaatsen worden klaargemaakt voor de toekomst.

GWW-sector maakt duurzame stappen

In de transitie naar elektrificatie kiezen bedrijven slimme elektrische alternatieven die passen bij de tijd van nu

Duurzaam ondernemen en besparen door elektrificatie

Deze overgang naar volledig elektrisch wordt ook wel transitie naar elektrificatie genoemd. Met de sector  Grond-, Weg-, en Waterbouw als voorbeeld. Vele onderzoeken door de grootverbruikers gingen hieraan vooraf, waaruit de kleinere bedrijven nu hun voordeel meepikken. Want welke machine je ook gebruikt, het kan vrijwel allemaal elektrisch. Op den duur zullen we niet anders meer zien, maar voor het zover is hebben veel bedrijven nog een grote stap te nemen.

Gebruik van elektrische werktuigen heeft voor een bedrijf aanzienlijke voordelen. Goedkoper in gebruik, minder geluidsoverlast en een stuk milieuvriendelijker dan de gebruikelijke dieselmotoren. Zomaar een paar hele goede redenen om ook over te stappen op elektrisch. Maar hoe pakt u dat aan als bedrijf in de GWW-sector?

Zekerheid van een erkend installateur

2B Elektrotechniek BV in Bodegraven is een erkend installateur en dat biedt zekerheid en vertrouwen. Met een team van elektrotechnisch specialisten werken we in de utiliteitsbouw en voeren we elektraprojecten uit voor particuliere opdrachtgevers. Verbouwingen, nieuwbouw, renovaties, we zorgen ervoor dat alle elektra-gerelateerde zaken 100% veilig en vakkundig aangelegd worden. Ook leveren we steeds meer duurzame oplossingen aan het bedrijfsleven. Daarbij kijken we altijd eerst naar het verbruik, de aanwezige energiecapaciteit en houden we rekening met toekomstplannen.

 

Dankzij onze kennis van complexe techniek zijn wij in staat om op elk niveau te adviseren. Elektrotechniek in de GWW-sector heeft voor ons geen geheimen. Vraag onze gecertificeerde installateurs naar de mogelijkheden voor elektrische alternatieven.

Elektravoorzieningen voor mobiele werktuigen

De garantie van een gecertificeerd installatiebedrijf

Overheid en aanbesteding

Van steeds meer GWW-aannemers krijgen we verzoeken om eens mee te denken met elektravoorzieningen voor werktuigen. Vooral omdat de GGW-sector veel projecten voor overheidsinstanties uitvoert of diensten via een aanbestedingstraject aanbiedt. Dan worden er zwaardere eisen aan duurzaamheid gesteld. Met elektrische werktuigen voldoet u eerder aan de vraag van opdrachtgevers en dan is de keuze niet zo moeilijk. Vervolgens begint u met aanpassingen en voorzieningen binnen uw bedrijf op elektrotechnisch vlak. Dan heeft u aan 2B Elektrotechniek BV de perfecte technische partner.

Onze oplossingen voor GWW-sector elektrisch

Voor welke machines overweegt u de overstap naar elektrisch? Wat heeft u nodig aan nieuwe elektrotechnische voorzieningen? Aan welke investering moet u als bedrijf denken? Wij bieden oplossingen met een betrouwbaar plan, onderbouwd vanuit onze jarenlange ervaring in de elektrotechniek. En niet te vergeten, met passie voor het vak. Daarnaast zijn we aangesloten bij Techniek Nederland en InstallQ, beschikken we over de juiste certificaten en werken we volgens de meest recente veiligheidseisen.

Graag doen wij uw bedrijf dan ook een goed onderbouwd voorstel voor elektrotechnische voorzieningen. Vooraf komen wij bij u langs om uw situatie uiterst nauwkeurig in kaart te brengen. U kunt via deze website contact opnemen met 2B Elektrotechniek BV of uw gegevens achterlaten in de digitale offerteaanvraag. Dan nemen wij contact met u op.

  • GWW-sector elektrische machines
  • Energiebesparende faciliteiten
  • Graafmachines
  • Elektrische kranen
  • Groot materieel
  • Walsen en asfalteermachines
  • Heftruck elektrisch opladen
  • Vrachtwagens
  • Asfaltspreidmachine artikel
kraan elektrisch GWW-sector