Uw meterkast maken wij
veilig en toekomstproof

Nieuwe technieken die we thuis en zakelijk gebruiken vragen om extra capaciteit in uw meterkast of groepenkast. Een oude meterkast vervangen of groepenkast aanpassen zijn werkzaamheden die wij dagelijks uitvoeren. Dat komt door de energietransitie; we gebruiken minder gas en meer voorzieningen op elektra, ook wel elektrificatie genoemd. In en om het huis zien we duurzame energiebronnen toenemen, zoals zonnepanelen en elektrisch laden. Uw elektrische installatie wordt hierdoor veel zwaarder belast dan vroeger en daarom is de meterkast vervangen of uitbreiden noodzakelijk.

Vanuit 2B Elektrotechniek geven we advies hoeveel capaciteit u nodig heeft als u bijvoorbeeld een eigen laadpaal of zonnepanelen gaat aanschaffen. Vanzelfsprekend wilt u veilig wonen en brandgevaar voorkomen. Onze elektromonteurs denken altijd een paar stappen vooruit en geven een betrouwbaar advies voor het toekomstproof maken van uw meterkast.

Wij zijn een erkend installateur, gevestigd in Bodegraven en gespecialiseerd in duurzame elektrotechnische installaties in huis en in bedrijfspanden. Met name werken wij als elektricien in Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland.

Waarom uw meterkast
vervangen of uitbreiden

 • Stroomgebruik neemt toe door elektrificatie
 • Duurzame energiebronnen vervangen gas 
 • Zonnepanelen en veilig uw elektrische auto opladen
 • Meterkast moet voldoende capaciteit hebben
 • Brandgevaar door oververhitting groepenkast
 • Overbelasting veroorzaakt stroomuitval
 • Zwaardere elektrische apparatuur in huis
 • Verbouwing keuken met moderne apparatuur
 • Hogere belasting van uw meterkast 
 • Bestaande meterkast en groepen altijd checken
 • Veilig wonen is uw hoogste prioriteit
Logo 2B Elektrotechniek

Energie besparen en brandgevaarlijke situaties voorkomen

Keukenapparatuur vernieuwen is populair; een geïntegreerde afzuigkap, elektrische kookplaat, een kokendwaterkraan of grotere koelkast, het zijn allemaal aandachtspunten voor uw meterkast. Ook stappen huiseigenaren massaal over op duurzame elektra om te besparen op gas. Juist daarom is het verstandig om een meterkast of groepenkast in één keer vakkundig te laten upgraden om problemen te voorkomen. Vraag 2B Elektrotechniek naar de mogelijkheden voor uw woonsituatie.

Zeker nu de gasprijzen stijgen willen we onze woning verduurzamen. Dit geldt overigens ook voor bedrijfspanden met elektrotechnische installaties. Dankzij slimme elektra kunnen we energie besparen en wordt de energierekening een stuk lager. Verwarmen en koelen doen we elektrisch met airco’s die draaien op zonnestroom en daardoor zijn zonnepanelen een ideale oplossing. Wat veel mensen niet weten is dat de capaciteit van hun bestaande meterkast meestal niet toereikend is en dat kan gevaarlijk zijn. Door al die extra belasting kan een groepenkast oververhit raken en in brand vliegen.

Nieuwe technologie is duurzaam en energiebesparend, maar moet achter de schermen natuurlijk wel veilig en verantwoord draaien. Onze elektromonteurs kunnen uw meterkast vervangen of uitbreiden voordat u uw woning gaat verduurzamen. Zo bent u verzekerd van een veilige woonomgeving, kunt u energie besparen, brandgevaarlijke situaties voorkomen en bent klaar voor de toekomst.

keuken moderne apparatuur

Duurzaam investeren begint in de meterkast

Wij denken vooruit en maken uw meterkast toekomstproof

Bij verduurzamen wordt vaak vergeten dat duurzaam investeren begint in de meterkast, bijvoorbeeld als u kiest voor elektrisch laden. Want stap één is de meterkast of groepenkast die u altijd eerst moet laten checken. Weet u zeker dat uw meterkast capaciteit genoeg heeft voor uw duurzame investering of verbouwing, dan komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Om uw meterkast toekomstproof te maken neemt u contact op met 2B Elektrotechniek. Vervolgens beoordelen wij vakkundig of de installatie in uw bestaande meterkast voldoet of uitgebreid moet worden. Elektra aanleggen moet altijd vakkundig en verantwoord gebeuren door een erkend installateur.

Wij zijn een bedrijf uit uw eigen regio met heel veel tevreden klanten die kunnen vertrouwen op vakwerk van gediplomeerde elektromonteurs. Vrijblijvend een offerte opvragen voor elektrawerkzaamheden thuis of zakelijk kan direct online via deze website.

wallbox elektrisch laden

Meer elektraverbruik bij renovatie of nieuwbouw

meterkast

Gaat u een woning verbouwen of renoveren? Dan geven wij graag een advies voor elektra bij renovatie. De meterkast kunnen wij volledig voorzien van een nieuwe indeling, zodat de groepen voldoende capaciteit hebben voor bijvoorbeeld een laadpaal, PV installatie of moderne keukenapparatuur. Ook als u niet direct maar op een later moment wilt gaan investeren in verduurzamen, houden wij nu alvast rekening door uw meterkast toekomstproof te maken.

Voor nieuwbouw geldt hetzelfde, al zijn nieuwbouwwoningen bij oplevering voorzien van nieuw leidingwerk. Maar lang niet alle duurzame elektrotechnische oplossingen passen binnen de nieuw opgeleverde meterkast. Ook bij nieuwbouw is ons advies om de meterkast te laten checken door 2B Elektrotechniek als u duurzaam gaat investeren.

Voor de meeste woningen zien wij verbeterpunten als het gaat om veilige elektra en energie besparen. Met de aanschaf van zonnepanelen zult u moeten overstappen van een 1-faseaansluiting naar een 3-fasenaansluiting. Geen dagelijkse kost voor u, maar wel voor ons.

2B Elektrotechniek weet exact waar de verbeterpunten zitten in uw elektra als u gaat verbouwen, verduurzamen of nieuw bouwen. Laat ons altijd eerst uw meterkast checken en u kunt vertrouwen op een veilige en verantwoorde installatie.

Als erkend elektricien in Bodegraven zorgen wij ervoor dat u veilig kunt wonen door uw elektrische installatie in huis goed en vakkundig te installeren. Geen zorgen over uw elektra is wel zo geruststellend, net als besparen op energie.

laadpaal plaatsen door 2B Elektrotechniek