Offerte aanvragen

Zero-emissiezone bevordert overstap naar zakelijk elektrisch rijden

Steeds meer plaatsen in het Groene Hart gaan een "zero-emissiezone" of een “nul-emissiezone” invoeren. Dat betekent strengere regels met betrekking tot de uitstoot van bedrijfsvoertuigen. Zo kunt u bijvoorbeeld als ondernemer straks de zero-emissiezones van Alphen aan den Rijn, Gouda en Nieuwkoop alleen nog maar inrijden met een uitstootvrije bestelbus of vrachtwagen. Vanaf 2026 zullen andere dorpen en steden dit voorbeeld volgen. Voor de meeste ondernemers betekent de zero-emissieregeling dat zij hun wagenpark gaan verduurzamen door over te stappen op zakelijk elektrisch rijden. De zero-emissiezone geldt alleen voor bedrijfsauto’s, niet voor personenauto’s.

Zero-emissiezone

Zero-emissiezones worden ingesteld om de uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof van het verkeer te verminderen en uiteindelijk tot 0% te brengen in 2030. Naast het feit dat het milieu minder belast wordt telt het beperken van geluidsoverlast ook mee. Nu is het onderwerp zakelijk elektrisch rijden voor de meeste bedrijven niets nieuws, maar wanneer neemt u de stap? Er worden steeds meer elektrische bedrijfsauto’s, bestelauto’s en busjes aangeschaft om duurzamer te gaan rijden. Zakelijk elektrisch rijden vraagt om extra capaciteit van uw elektrotechnische installatie om elektrische bedrijfsauto’s op te laden. 2B Elektrotechniek geeft advies over laadpalen voor bedrijven in de regio Groene Hart en installeert deze snel en vakkundig.

Laadoplossingen zakelijk

Als erkend installateur verzorgen wij laadoplossingen voor zakelijk gebruik. Een laadpaal thuis of een laadpaal op de zaak verschilt veelal in capaciteit. Mensen die een elektrische auto kopen voor zakelijk gebruik willen vaak ook thuis hun auto kunnen opladen. Die mogelijkheid is er uiteraard. Over het plaatsen van laadpalen geven wij u graag online informatie of we komen langs op uw locatie om de situatie te bekijken.

In één klap verduurzamen

Laadoplossingen worden altijd door onze gecertificeerde monteurs geïnstalleerd. Om een laadstation optimaal en veilig te kunnen gebruiken controleren wij op voorhand uw meterkast. Vaak is er een uitbreiding van uw meterkast nodig, zodat u geen gevaar loopt op overbelasting van uw stroomnetwerk. Ook dat verzorgen wij. Naast laadpalen is 2B ook leverancier van zonnepanelen voor bedrijven en dat zorgt ervoor dat u in één klap kunt verduurzamen.

Hulp bij elektrificatie

Bij 2B Elektrotechniek helpen we bedrijven bij het nemen van de juiste maatregelen om de overstap naar elektrisch rijden soepel en efficiënt te laten verlopen. Met onze expertise op het gebied van elektrificatie stemmen wij uw laadinfrastructuur perfect af op uw wagenpark en wensen. Daarbij houden wij rekening met mogelijke uitbreiding in de toekomst. Meegaan in de elektrificatie kan voor u als ondernemer stap voor stap. Wij helpen u bij de installatie van alle elektrotechnische verbeteringen binnen uw bedrijf.