Energieke start van
2B Elektrotechniek

In Nederland wordt de behoefte aan goed opgeleide technisch specialisten met de dag groter. Scholieren worden enthousiast gemaakt om een technische richting te kiezen, maar of dit zich positief gaat ontwikkelen de komende jaren blijft onzeker. Zowel op de particuliere als op de zakelijke markt groeit de vraag naar vakkennis op het gebied van elektrotechniek. Slimme elektra voor in huis, maar ook efficiënte oplossingen voor bedrijven met energiezuinige installaties, besparende verlichting en eigen oplaadpalen voor elektrische auto’s. Het idee voor een nieuw elektrotechnisch bedrijf komt dan ook niet uit de lucht vallen, want volgens de initiatiefnemers van de nieuwe Bodegraafse BV is de markt er meer dan klaar voor.

Vanaf 1 juni tellen we er in Bodegraven een onderneming bij. 2B Elektrotechniek BV is de naam, een afgeleide van de achternamen van Kees Jan Bruijnen en Marcel de Bruijn. Beide ondernemers bevinden zich al met een bedrijf op het florerende Rijnhoekterrein aan de N11 en hebben een achtergrond als elektricien. En juist daarom kennen zij de branche als geen ander. Kees Jan hield zich jaren bezig met innovaties in de spoorwegbouw en Marcel is bij velen bekend van MB Zonnepanelen. Een nieuw elektrotechnisch bedrijf, wat betekent dit voor Bodegraafse huishoudens en bedrijven?

Marcel: “Het mooie van ons vak is dat de ontwikkelingen razendsnel gaan. Als je dagelijks werkt in de energiebesparing, in mijn geval zonnepanelen, dan volg je die ontwikkelingen op de voet. Dat geldt voor ons allebei trouwens. Ook Kees Jan heeft een technische achtergrond en we hebben gewoon enorm veel lol in ons vak. Nu met 2B Elektrotechniek BV kunnen we heel direct inspelen op de vraag die wij zien stijgen bij mensen thuis en in bedrijfsomgevingen. Proactief meedenken in veilige en energiezuinige oplossingen voor elektra in huis en voor bedrijven, daar ligt de focus.”

John regelt het

Dat de mannen zelf geen uitvoerende rol spelen in het bedrijf is iets wat zij willen benadrukken. Daar zetten zij, naar eigen zeggen, een pure vakman op. “John van Groeningen wordt het aanspreekpunt van 2B Elektrotechniek BV. Wij weten dat hij met een berg ervaring op elk project inzetbaar is en hebben daar verder geen omkijken naar. John regelt het. De kennis die John de afgelopen 20 jaar in zijn werk heeft opgedaan weet hij perfect in praktijk te brengen. Voor het bedrijf is hij dan ook echt een aanwinst.”

De insteek van 2B Elektrotechniek BV is dat het bedrijf toegankelijk is voor iedereen, met korte lijnen in de communicatie, een vakkundig advies en snelle service. Elektra moet niet alleen veilig, maar ook zo efficiënt mogelijk worden aangelegd. Zo worden particulieren die gaan verbouwen of een nieuwbouwtraject ingaan goed begeleid. Voor bedrijven geldt dat zij kunnen rekenen op professionele vakkennis als het gaat om elektrotechnische installaties, het laten uitvoeren van inspecties en keuringen, lichtplanberekeningen, het aanleggen van netwerkbekabeling en energiebesparende oplossingen voor nieuwbouwlocaties en bestaande bouw.